Eerste studenten van Florein Zorg ontvangen diploma

Eerste studenten van Florein Zorg ontvangen diploma

16-07-2020

Zorgorganisatie Florein en ROC Mondriaan leiden sinds de zomer van 2019 studenten op als assistent zorg, op de werkvloer bij zorgorganisatie Florein.

Op dinsdag 14 juli was het zover: aan 10 studenten werd een diploma uitgereikt, allemaal geslaagd! Het gaat om jonge mensen die tot nu toe geen diploma in het onderwijs hebben weten te behalen. Ze zijn de schoolbanken eigenlijk ontgroeid, maar willen toch nog dat felbegeerde papiertje. Deze jongeren kregen een speciaal traject op maat dat ze nu met een diploma konden afsluiten. De studenten gingen samen met een professional van Florein langs bij thuiszorgcliënten.

Ze leerden daardoor niet alleen de taken van een thuiszorgmedewerker uit te voeren en om te gaan met de cliënten, maar ook om op tijd te komen en afspraken na te komen. Een docent van de School voor Entree gaf de inhoudelijke lessen op de werkvloer. Florein kan de menskracht goed gebruiken en de school de kans op werkervaring voor studenten.

Virginia Nurmohamed, Zorgmanager van Florein Thuiszorg en Philip Nijgh, directeur van de School voor Entreeopleidingen, zijn beiden trots dat het gelukt is: "Dit is zoals je moet opleiden en het is win-win voor beide organisaties."’ Beide organisaties zijn zó tevreden met de samenwerking dat met ingang van september 2020 een structurele samenwerking wordt aangegaan. Inmiddels hebben ook ander bedrijven en organisaties interesse getoond.