Nieuws

Card image cap
Diploma-uitreiking derde schooljaar klassen EWA Haaglanden bij Hanos, Florein en Florissant

Feest: een nieuwe lichting studenten ontving deze week het felbegeerde allereerste diploma!

Deze studenten volgden een maatwerkopleiding op de vloer bij bedrijven. Onderwijs en stage op dezelfde plek dus, dankzij intensieve samenwerking tussen de school voor Entreeopleidingen- Roc Mondriaan en bedrijven zoals HANOS Internationale Horeca Groothandel, Florein en Florissant.

Met hun diploma op zak studeren de jongeren door voor een startkwalificatie, of ze gaan werken. Zo mag Hanos komend najaar één van de studenten als nieuwe werknemer verwelkomen, en volgt één van de studenten van Florein volgend jaar de bbl-opleiding niveau 2 bij zusterbedrijf Florence. Een prachtig resultaat voor de studenten, de school en de bedrijven.

Card image cap
Decathlon nieuwe partner van EWA Haaglanden

Trots kunnen we melden dat we Decathlon als nieuwe partner van EWA Haaglanden verwelkomen. Komend schooljaar zal een groep studenten van de school voor Entreeopleidingen- Roc Mondriaan worden opgeleid op locatie bij Decathlon in Den Haag. Studenten krijgen op locatie les van een docent van het ROC, en na de lunch lopen ze stage onder beleiding van de collega's van Decathlon. Met hun allereerste diploma kunnen deze studenten daarna door naar de opleiding medewerker sport en recreatie niveau 2, want dit is ook een innige samenwerking met de docenten van ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen.

Samen creëren we weer nieuwe kansen voor onze studenten. Welkom, collega's!

Card image cap
Panna-week met baltovenaar Samir Kali

Samir Kali is een onwaarschijnlijke baltovenaar - er is niet van hem te winnen. Een poging wagen was een mooie uitdaging voor de studenten van de school voor Entreeopleidingen- Roc Mondriaan! In een heuse Panna-week leren zij de kneepjes van het vak van trainers van Werkgever Sportclubs Den Haag. Dank aan Fonds 1818 die dit mogelijk heeft gemaakt.

Card image cap
Nieuwe opleiding School voor Entreeopleidingen bij Stichting Stunt

De School voor Entreeopleidingen van ROC Mondriaan zoekt naar passende opleidingsplekken voor studenten die de gewone schoolklas ontgroeid zijn. Zo volgen studenten de opleiding bij partners van EWA Haaglanden Hanos, Florein en Florissant. De school heeft nog meer ijzers in het vuur als het om dit soort trajecten gaat. Vanaf schooljaar 2023-2024 start de opleiding bij Stichting Stunt in Delft. Studenten kunnen er de entreeopleiding volgen in verschillende profielen: bouw/wonen en onderhoud, fietstechniek, horeca en dienstverlening. En hele mooie nieuwe kans voor de entreestudenten!

Card image cap
Partnerschappen bouwen doe je zo

Samenwerking tussen organisaties nodig voor het bereiken van je doel? En wil je weten wat organisaties beweegt de samenwerking aan te gaan? Op de CVI conferentie, dé landelijke innovatieconferentie voor het mbo, illustreerde programmamanager van EWA Haaglanden Anamaria Waarts inzichten uit de wetenschap daarover. Via een promotie-onderzoek bij het departement Organization Studies van de universiteit van Tilburg poogt zij daar de komende jaren haar licht over te laten schijnen.

Card image cap
Met schildersdag nieuw onderhoudspersoneel werven in Den Haag Zuid-West

Onderhoudsbedrijven zoeken personeel en bewoners van Den Haag Zuid-West zoeken een baan. Hoe krijg je dat bij elkaar? Via een samenwerking tussen gemeente Den Haag, woningcorporaties Staedion, Haag Wonen en Hof Wonen, de onderhoudsbedrijven en ROC Mondriaan. Op een heuse schildersdag op De Meppel (zie de film) werden belangstellende uit de buurt geinspireerd voor het vak. Een paar kandidaten konden meteen aan de slag. Een paar weken later startte voor kandidaten die een opleiding wensten de eerste schildersklas bij ROC Mondriaan. En na een half jaar stroomden deze kandidaten door naar een baan bij de onderhoudsbedrijven. Dat is een felicitatie waard voor de kandidaten, en alle partijen die hiermee meerwaarde creëren. Mooi!

Card image cap
Prachtige beelden van cultuurworkshops Dakota

Theater en Filmhuis Dakota verzorgt cultuurworkshops voor studenten van de School voor Entreeopleidingen van ROC Mondriaan. Over de ervaringen van studenten en docenten is deze prachtige film gemaakt. We zijn heel trots op deze samenwerking!

Card image cap
Webinar Grip op je Geld in de Week van het Geld in de belangstelling

In de landelijek Week van het Geld vond een webinar plaats over de leerlijn Grip op je Geld. Deze leerlijn is door ROC Mondriaan en &Ranj serious games ontwikkeld met steun van Rabobank regio Den Haag. Onderwijsontwikkelaar Astrid Broeker en docent van de School voor Entreeopleidingen Ayse Saliov legden aan de belangstellenden uit wat de leerlijn inhoudt en hoe deze ingezet kan worden. En introductiefilmpje is hier te vinden. Grip op je Geld staat ook op de website www.geldlessen.nl

Card image cap
Studenten Hanos bezoeken landelijk hoofdkwartier

De studenten in de klas bij Hanos Delft bezochten samen met docent Hans van Kampenm en vestigingsmanager Marc Waslander de Hanos on stage dag op het hoofdkantoor, met een heuse CollegeTour met de algemene directeur Dhr. T de Graaf. Het was een zeer gevarieerde en leerzame dag voor de studenten, dank aan Hanos voor de gastvrije ontvangst!

Card image cap
Innige samenwerking met Theater en Filmhuis Dakota

Vorig schooljaar organiseerden Theater en Filmhuis Dakota en school voor Entreeopleidingen- Roc Mondriaan voor het eerst cultuurworkshops voor een paar groepen studenten. Uitproberen of het werkt, voor de studenten, de school en het theater. Dit jaar voeren ze voor het eerst samen een heel programma uit. In totaal 20 klassen en 400 studenten doen aan keramiek, spoken word, en maken stop-motion video's. Ze gaan naar een mooie film, en een prachtige theatervoorstelling. Een geweldige ervaring voor de studenten, waarvoor ook heel veel inspanning nodig is van beide organisaties om dit vanuit verschillende achtergronden/werkwijzen/focus/proces mogelijk te maken.

Vorige week was het feest bij ROC Mondriaan, want de locatie Meppel werd officieel geopend. De collega's van Dakota waren uiteraard uitgenodigd. En wat namen ze mee als geschenk? Kijk zelf! Studenten blij, samenwerking geslaagd, prachtig!

Card image cap
Unieke film over nieuwe locatie De Meppel

In deze prachtige film interviewt journaliste Annette van Soest de Meppel-studenten van weleer. Wat maakten de leerlingen en medewerkers van toen mee en welke herinneringen hebben ze aan de Meppel?

Meer weten over de activiteiten op 'De Meppel'? Kijk dan vooral op de website.

Card image cap
Officiële opening Mondriaan-locatie 'De Meppel'

De nieuwe locatie van ROC Mondriaan op de Meppelweg, kortweg 'De Meppel', is officieel geopend! Op deze feestelijke dag werden gasten bediend door studenten van de School voor Entreeopleidingen. Er zijn trotse rondleidingen gegeven door de 'bewoners' van het pand. Studenten van de opleiding DAPA van ROC Mondriaan verzorgden een spetterende openingsshow. Oud-Meppelaars van het Residentie-orkest speelden prachtige stukken ter overdracht van het pand. En natuurlijk werd iedereen toegesproken, niet alleen door de trotse directeuren José Brama en Philip Nijgh, maar ook door Meppel-studenten van het eerste uur.

Een korte aftermovie met een mooie impressie van de avond staat hier. In een unieke film over de geschiedenis van het pand interviewt Annette van Soest de Meppel-studenten van weleer.

Card image cap
Eerste diplomering op de nieuwe locatie Meppelweg is een feit

De eerste diplomering van studenten van de school op de Meppelweg is een feit! Ook een klas van EWA-partner Florissant diplomeerde in januari, wat een mooie mijlpaal. Alle studenten heel veel succes met jullie vervolgopleiding!

Card image cap
Studenten bezoeken filmhuisfilm Shabu

De studenten bezochten deze week bij Theater en Filmhuis Dakota de documentaire Shabu. Mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen school, theater en met steun van Fonds 1818.

NPO zapp schrijft: 'Shabu (14) is een lieve, creatieve en streetsmart jongen uit Rotterdam-Zuid en de oogappel van zijn oma. Nadat hij tijdens een joyride haar auto total loss rijdt, is zijn hele familie boos op hem. Hij heeft een zomer de tijd om het goed te maken, voordat zijn oma weer terugkomt van vakantie in Suriname. Maar zijn vrienden en vriendinnetje slokken Shabu's aandacht op terwijl zijn oma boos blijft. Lukt het hem zijn familie, en vooral zijn oma, weer trots te maken? Documentaire over een jongen die groter lijkt dan hij is, en over verantwoordelijkheid nemen voor je daden.'

 
De studenten waren enthousiast en de nabespreking door Dakota's eigen Ellen Daniels werd zeer gewaardeerd. Mooi!

Card image cap
De komende twee jaar dóór voor studenten van de entreeopleiding van ROC Mondriaan

Goed nieuws voor alle collega's en organisaties die zich de afgelopen jaren al hebben ingezet voor EWA Haaglanden. De beoordelingscommissie Regionaal Investeringsfonds mbo sprak haar goedkeuring uit over de voortgang, en vertrouwen in het vervolg van ons programma. We kunnen door! Heel mooi voor onze studenten, en we kijken uit naar meer fantastische samenwerking met alle partners.

Card image cap
Studenten krijgen cultuurworkshops

Afgelopen week hebben onze studenten bij Theater en Filmhuis Dakota verschillende cultuur workshops gevolgd. Deze keer was het een keramiek workshop, de studenten gingen werken aan een masker van klei. En een workshop Re-wire/muziek Fieldrecording, de studenten gingen aan de slag met geluid. Ze hebben diverse geluiden opgenomen en samen een track gemaakt. Het was heel mooi om de studenten zo creatief en enthousiast bezig te zien. We zijn heel blij met deze mogelijkheid die is ontstaan door de samenwerking met Fonds1818 en Theater en Filmhuis Dakota.

Card image cap
Lekker sporten dankzij Fonds1818, stichting WSDH en HTTV-070

Wisten jullie dat sport niet standaard is, op het mbo? Deze week hebben de studenten van de School voor Entreeopleidingen van ROC Mondriaan lekker wél gesport, met ondersteuning van Fonds1818 en in samenwerking met trainers van stichting WSDH, Tafeltennisvereniging httv-070 en in zalen van Theater en Filmhuis Dakota. Heerlijk!

Card image cap
Tweede lichting EWA-studenten behaalt diploma

Op 5 juli was het zover, studenten die hun opleiding volgden bij EWA-partners Florein, Hanos en WK Heyl konden hun felbegeerde diploma ophalen. Een zeer feestelijke dag en een geweldige opsteker voor de studenten. In schooljaar 2021-22 hebben in totaal 40 studenten binnen deze bedirjven hun diploma behaald, met een slagingspercentage van bijna 90%. Een enorm goede prestatie van allereerst de studenten, en hun docenten en werkbegeleiders. Allen van harte gefeliciteerd!

Card image cap
Eerste studenten van versnellersklas Florein geslaagd

In januari 2022 slaagden studenten die de versnelde entreeopleiding bij Florein volgden voor hun opleiding. In 6 maanden hebben deze studenten hun felbegeerde diploma behaald. In de ochtend startten de studenten met hun stage bij een verzorgingshuis, in de middag volgden de lessen op locatie bij Florein van een docent van ROC Mondriaan. Alle studenten van harte gefeliciteerd!

In het schooljaar 2021-2022 hebben maar liefst 3 klassen studenten de kans om hun opleiding te volgen bij zorgorganisatie Florein, een record!

Card image cap
Blij met bloemen van nieuwe EWA-partner WK Heyl jr BV

Sinds augustus 2021 volgt een groep studenten de entreeopleiding bij bloemenleverancier WK Heyl jr BV, bij Naaldwijk. De studenten krijgen in de ochtend les van een docent van ROC Mondriaan, en in de middag lopen ze stage bij WK Heyl. Bestellingen bloemen worden klaargezet en vrachtwagens gevuld. De volgende ochtend kunnen de klanten al genieten van al dat schoons. Een hele mooie kans voor de studenten, en de eerste is al in dienst bij het bedrijf. Welkom, WK Heyl!

Card image cap
Studenten krijgen Grip op Geld met serious game

Om mbo-studenten een grotere kans te bieden op een financieel gezonde toekomst, hebben Rabobank Regio Den Haag, ROC Mondriaan en spelontwikkelaar &ranj een leerlijn en serious game 'Grip op je Geld' ontwikkeld. Zo worden deze studenten, die vaak gevoelig zijn voor het opbouwen van schulden, vroegtijdig geholpen om dit te voorkomen.

Grip op je Geld is een combinatie van een leerlijn van 10 weken en een serious game die studenten in staat stelt te oefenen met het nemen van financiële beslissingen. Studenten brengen in het spel de theorie in de praktijk zonder dat dit consequenties heeft in de werkelijke wereld. Een veilige omgeving dus. Ze moeten daarvoor inkomsten en uitgaven balanceren, vooruitkijken en afwegen of ze op verleidingen ingaan. Komen ze in de problemen, dan kunnen ze een hulplijn inzetten. Wie de winnaar is bepalen de studenten zelf. Is het degene met het meeste geld of degene met een dunnere portemonnee maar meer levensgeluk? Het spel stimuleert dialoog en helpt daarmee de discussie over gezond financieel gedrag op gang te brengen.

Studenten zeggen over de leerlijn en het spel:

  • ‘Het lijkt erg op het normale leven. Hier maak ik bepaalde keuzes en dit kwam echt terug in de leerlijn en het spel.’
  • ‘Ik heb geleerd om beter na te denken wanneer er aankopen gedaan moeten worden. Ik gaf veel geld uit aan make-up en kleding. Door het spel denk ik bij aankopen nu: word ik hier gelukkig van of koop ik het alleen omdat de rest het ook heeft.’
  • ‘Vaste lasten legde ik altijd al op zij, maar door de leerlijn en het spel heb ik beter inzicht gekregen in mijn uitgaves aan eigen dingetjes. Ik denk nu goed na of ik het echt nodig heb en of ik het kan betalen.’

Het spel sluit aan bij de leefwereld en het niveau van de studenten. In het hele ontwerpproces hebben zij centraal gestaan. Joost Brouwer, adjunct-directeur van de School voor Entreeopleidingen: ‘Dit was een nieuwe werkwijze voor ons. We hebben samen met spelontwikkelaar &ranj de hele ontwikkeling meegemaakt en meegedaan. We hebben daar zelf ook heel veel van geleerd. En het werkt, want de studenten zijn erg enthousiast!’ Game Director GAF van Baalen van &ranj: ‘Voor een effectief spel is het belangrijk om heel dicht aan te sluiten bij de belevingswereld van de doelgroep. We hebben dus veel getest met de studenten en de docenten. Het is mooi om te zien dat de game ook echt ‘gedragen’ wordt door de doelgroep. Ze helpen elkaar ondanks dat ze tegen elkaar spelen.

De ontwikkeling is tot stand gekomen door een bijzondere maatschappelijke samenwerking tussen de Rabobank, ROC Mondriaan en spelontwikkelaar &ranj. Harry Wientjens, directeur coöperatieve Rabobank Regio Den Haag: ‘Het is belangrijk dat jongeren leren hoe zij financieel gezond kunnen leven. Dat is een wicked problem waar samenwerking tussen alle partijen noodzakelijk voor is. Wij als Coöperatieve Rabobank leveren daar graag onze bijdrage aan. Dat is goed voor de studenten en goed voor de maatschappij’.

De leerlijn wordt aankomend schooljaar ingevoerd bij de School voor Entreeopleidingen van ROC Mondriaan. Een landelijk uitgerold is de wens. 

Voor meer informatie over de leerlijn en het spel Grip op je Geld zie www.gripopjegeld.net.

Grip op je Geld is een project in het kader van de publiek-private samenwerking EWA Haaglanden, www.ewahaaglanden.nl

Card image cap
Ook studenten in uw bedrijf opleiden? Dat kan!

Momenteel zoeken wij nieuwe partners. In de flyer vindt u meer informatie. Neem contact met ons op via ewahaaglanden @ rocmondriaan.nl of via het contactformulier. We bespreken graag de mogelijkheden voor uw bedrijf, en elk traject is maatwerk.

Card image cap
Hanos Delft leidt de medewerkers van morgen op. Zo ziet dat eruit (en je leert nog koken ook).

Horeca-groothandel Hanos leidt studenten van de entreeopleiding van ROC Mondriaan op. Dit zijn immers de medewerkers van morgen. In dit filmpje van Ons Delft - maak de stad kun je zien hoe dat in zijn werk gaat.

Ook zulke leuke studenten op de werkvloer? Neem contact met ons op!

 

  

Card image cap
Hogeschool-studente Marike studeert af op motivatie bij EWA-studenten

Marike heeft Maatschappelijk werk en Dienstverlening gestudeerd aan de Hogeschool Leiden en schreef haar afstudeerscriptie over motivatie van entreestudenten bij EWA Haaglanden en het tegengaan van voortijdig schoolverlaten (vsv).

Marike: "Ik las een artikel in de krant over voortijdig schoolverlaten en dat leek me een interessant onderwerp voor een afstudeeropdracht. Daarom heb ik contact gezocht met diverse roc's in de regio en vanuit Mondriaan werd er enthousiast gereageerd. Ik kreeg contact met Anamaria Waarts die mij hierin kon begeleiden. VSV is op de School voor Entreeopleidingen een belangrijk aandachtspunt. Door diverse omstandigheden die vaak heel persoonlijk zijn en bij iedere student weer anders, is VSV bij studenten van alle entreeopleidingen in Nederland vrij hoog. Het is een speerpunt van deze school om geen studenten te laten vallen en daarom wordt er van alles gedaan om VSV terug te dringen. Ik kon daar terecht om er mijn scriptie over te schrijven. Hoe dat nu gebeurt, wat voor succes zorgt en wat voor nog meer succes kan zorgen is onderwerp van mijn scriptie.

Een belangrijk onderdeel van mijn scriptie heb ik kunnen schrijven aan de hand van interviews met studenten. Dat was erg leuk om te doen, al heb ik er maar drie "live" kunnen doen. De rest ging allemaal online. Ze waren heel eerlijk, onbevooroordeeld en vonden het erg leuk dat er iemand naar ze wilde luisteren en geïnteresseerd was in hun verhaal. Natuurlijk hadden ze ook wel verbeterpunten, zoals de roosters die soms wel zwaar waren tijdens lange lesdagen en dat ze daardoor eigenlijk geen ruimte meer hadden voor een bijbaan. Ik heb mijn scriptie gericht op de onderwijsvorm BOL op de werkvloer. Dit is een onderwijsvorm waarbij alles plaatsvindt in het bedrijf: zowel de theorie door de school als de stage. Mijn focus lag op de ervaringen van de studenten. Ik heb de studenten bezocht op hun werkplek bij Florein, ze krijgen daar les in het bedrijf zelf."

In de de scriptie van Marike komt naar voren dat de verbondenheid van de studenten met de school heel belangrijk is. De studenten moeten weten dat ze niet alleen voor een diploma naar school gaan, maar ook met elkaar een onderlinge band opbouwen. Ze moeten gemotiveerd en uitgedaagd worden en ook de ouderbetrokkenheid kwam als positief punt naar voren. Uit het onderzoek bij Florein blijkt dat de opleiding op locatie veel voordelen heeft. De studenten ervaren het als minder schools en ze hebben minder last van afleiding. De studenten waren heel positief over de opleiding en het contact met de docent en dat is goed nieuws. Ze gaven ook verbeterpunten aan en die zijn opgepakt. Teamleider Barbara Muiser: "Dat de relatie met de docent zo gewaardeerd wordt is geweldig! Als school hebben we het motto 'relatie voor prestatie' en dat blijkt hier goed uit de verf te komen. We hebben door de feedback van de studenten de opleiding later anders ingedeeld. Nu hebben ze een roostervrije dag, waardoor ze ook een bijbaantje kunnen hebben of een afspraak met de dokter kunnen maken. Dat bleek voor de studenten heel belangrijk."

Marike raadt andere studenten die een scriptie over een onderwijs-onderwerp willen schrijven aan om contact met Mondriaan op te nemen. "Ik heb de opvang als heel prettig ervaren en er is een heel open sfeer. Nu ik afgestudeerd ben, ga ik misschien nog  wel een master doen, maar het kan ook dat ik ga solliciteren als ik een leuke baan voorbij zie komen, dat weet ik eigenlijk nog niet."

Card image cap
Yana, Jamie en Damian volgen de opleiding bij horeca-groothandel Hanos Delft

Wat betekent de opleiding voor jongeren die de school al gedag hadden gezegd? In het AD een mooi artikel. Met een mooie stageplek gaan Yana, Jamie en Damian op weg naar een diploma!

Card image cap
Innovatiesubsidie toegekend aan EWA Haaglanden

Op 20 oktober 2020 werd bekend dat EWA Haaglanden een prestigieuze innovatiesubsidie ontvangt: een subsidie uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. 

De subsidie maakt het mogelijk de komende 4 jaar in een netwerk van bedrijven, gemeenten, non profit partners en onderwijspartijen verder te bouwen aan scholing en werk voor jongeren in de regio Haaglanden. Samen bezorgen we jongeren hun allereerste diploma, en werk.

Het is niet onopgemerkt gebleven: EWA Haaglanden ontvangt een innovatiesubsidie van het ministerie van OCW. In meerdere lokale bladen was daar aandacht voor, zo ook in partnergemeente Rijswijk. Zie voor alle nieuwsberichten in dag- en weekbladen de informatiepagina.

Alle partners van harte gefeliciteerd met dit geweldige succes! 

Card image cap
Hanos trots op samenwerking

EWA Haaglanden partner Hanos is verheugd over de opleiding op de werkvloer. Vestigingsmanager Marc Waslander meldt: 'HANOS Delft en ROC Mondriaan zijn nu gezamenlijk 1 maand onderweg in het EWA Haaglanden project waarbij jongeren de kans krijgen om hun niveau 1 diploma te behalen dmv leren en werken op de werkvloer. Hoog tijd om dit te vieren met een gezamenlijke maaltijd, bereid door de leerlingen zelf. Wij zijn er trots op!!!

Card image cap
Ondersteuning door gemeenten Delft, Den Haag, Rijswijk en Westland in eerste ontwerp

Gemeenten Den Haag, Westland, Rijswijk, Delft en ROC Mondriaan schetsen de contouren van gezamenlijke ondersteuning aan jongeren in de entreeopleiding.

Binnen Ewa Haaglanden gaan we hier in 4 jaar een succes van maken.

Chapeau allen, en op naar een hele mooie testversie van het ontwerp!

Card image cap
Opleidingen op de werkvloer bij Florein, Hanos en de Energieacademie van start

Het schooljaar 2020-2021 is gestart voor de studenten van ROC Mondriaan bij Ewa-partners Florein, Hanos en de Energieacademie. Zij volgen hun opleiding dit jaar geheel op de werkvloer.

Alle studenten veel succes, en aan de partners een dikke pluim voor het creëren van deze superkans voor onze jongeren!

Card image cap
Eerste studenten van Florein Zorg ontvangen diploma

Zorgorganisatie Florein en ROC Mondriaan leiden sinds de zomer van 2019 studenten op als assistent zorg, op de werkvloer bij zorgorganisatie Florein.

Op dinsdag 14 juli was het zover: aan 10 studenten werd een diploma uitgereikt, allemaal geslaagd! Het gaat om jonge mensen die tot nu toe geen diploma in het onderwijs hebben weten te behalen. Ze zijn de schoolbanken eigenlijk ontgroeid, maar willen toch nog dat felbegeerde papiertje. Deze jongeren kregen een speciaal traject op maat dat ze nu met een diploma konden afsluiten. De studenten gingen samen met een professional van Florein langs bij thuiszorgcliënten.

Ze leerden daardoor niet alleen de taken van een thuiszorgmedewerker uit te voeren en om te gaan met de cliënten, maar ook om op tijd te komen en afspraken na te komen. Een docent van de School voor Entree gaf de inhoudelijke lessen op de werkvloer. Florein kan de menskracht goed gebruiken en de school de kans op werkervaring voor studenten.

Virginia Nurmohamed, Zorgmanager van Florein Thuiszorg en Philip Nijgh, directeur van de School voor Entreeopleidingen, zijn beiden trots dat het gelukt is: "Dit is zoals je moet opleiden en het is win-win voor beide organisaties."’ Beide organisaties zijn zó tevreden met de samenwerking dat met ingang van september 2020 een structurele samenwerking wordt aangegaan. Inmiddels hebben ook ander bedrijven en organisaties interesse getoond.

Card image cap
Studenten ROC Mondriaan ontwikkelen website voor Ewa Haaglanden

Studenten van de School voor ICT van ROC Mondriaan hebben in een afstudeeropdracht een website voor Ewa Haaglanden ontworpen.

Het ontwerp van student Michael is uiteindelijk uitgekozen. Alle studenten zijn inmiddels ook geslaagd en hebben hun diploma ontvangen. Van harte gefeliciteerd!

Card image cap
Opening samenwerkingsverband entree-arbeidsmarkt

Op 10 oktober 2019 is het samenwerkingsverband entree-arbeidsmarkt feestelijk geopend.

Het doel van het netwerk is de arbeidsmarktpositie te verbeteren van jongeren van de entreeopleiding, mensen met een laag opleidingsniveau op de werkvloer, en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Veel organisaties in de regio Haaglanden werken hier al aan, en samen kunnen we nóg meer bereiken. In het netwerk vinden we elkaar sneller. Op de bijeenkomst werden regionale initiatieven gepresenteerd zoals praktijkleren met een praktijkverklaring (ROC Mondriaan i.s.m. arbeidsmarktregio Haaglanden), de Energieacademie, opleiden op de werkvloer bij thuiszorgorganisatie Florein, de samenwerking tussen de praktijkschool van het Hofstede College en ROC Mondriaan, de horeca-opleiding van Mondriaan bij buurtcentrum O3, en het regionale vsv-project Maatwerktrajecten naar onderwijs en arbeid.

Zie voor de initiatieven: Praktijkleren met een praktijkverklaring, Energieacademie, Thuiszorgorganisatie Florein , Hofstede collegeO3Maatwerktrajecten naar onderwijs en arbeid

Card image cap
Ewa Haaglanden feestelijk van start

Na meer dan een jaar groeiende samenwerking was het zo ver: op woensdag 4 maart 2020 (nog vóordat we anderhalve meter afstand moesten houden) vond de feestelijke opening plaats van Ewa Haaglanden! In buurtcentrum O3, waar studenten van de entreeopleiding van ROC Mondriaan een horeca-opleiding volgen, werd de symbolische bruidstaart aangesneden.

Ook werd de Ewa Haaglanden introductiefilm getoond. Hierin wordt uitgelegd wat Ewa Haaglanden is, en waarom de samenwerking tussen bedrijven, gemeenten, en ROC Mondriaan zo ontzettend belangrijk is om de betrokken jongeren succesvol te begeleiden naar een diploma en werk.